Kaj lahko naredimo?

brušenje betona

S postopkom brušenja betonsko površino naredimo gladko in lepo. Betonsko površino brusimo, da odstranimo cementno mleko in nepravilnosti do vidne sestave (strukture) betona.

 

Čiščenje vidnih betonskih površin

Vidne betonske površine očistimo oziroma brusimo z diamantnim brusnim papirjem, s tem betonske površine ne ranimo, jo samo očistimo.

 

 

Glajenje betona

Cenovno ugodna rešitev brez ometavanja betonskih sten in stropov (prihranek 3-5 EUR/m2). S postopkom glajenja odpravimo nepravilnosti na betonskih površinah. Betonske površine gladimo z diamantnimi, brusnimi ploščami. Namen glajena je priprava betonskih površin za zaključno kitanje in beljenje površin, brez predhodnega ometavanja betonskih sten. Gladimo betonske stene in strope brez omejitve višine.

 

Odstranjevanje premazov (epoksi, barve, smole, lepila)

V primeru obnove tal je potrebno predhodne premaze oz. lepila popolnoma odstraniti zaradi boljšega oprijema novega premaza ali obloge.

 

Izravnava estrihov

Gotovi parketi ali laminati morajo biti za dolg obstoj položeni na ravne površine (estrihe). S postopkom brušenja vam prostor ''poravnamo''.

 

Štokanje betona

S postopkom štokanja betonsko površino naredimo hrapavo. Za štokanje uporabljamo ročne stroje z več glavami s kolesci z videa konicami (7 do 15 konic). Grobost in globino štokanja reguliramo z številom konic in številom vrtljajev.

 

Brušenje vidnih opečnih zidov in tla

Izdelana tla ali stena iz opečnih zidakov je lahko lepa popestritev prostora. Mi vam s postopkom brušenja poravnamo in očistimo.

 

Nižanje betonskih površin, izdelava naklonov

Pri prenovi objektov pride do problema višin po posameznih prostorih. S postopkom razreza, dletenja in končnega brušenja, lahko znižamo nivo v prostoru ali izdelamo naklon.

 

Odstranjevanje starih slojev iz ometa

Pri obnovi sten je potrebno odstraniti stare zaključne sloje in premaze. Zaključne sloje odstranimo z frezanjem do ometa, tako, da je pripravljena za nanos novih zaključnih slojev.